13. BİLMÖK Sona Erdi

Bu sene on üçüncüsü düzenlenen Bilgisayar Mühendisleri Öğrencileri Kongresi Selçuk Üniversitesi Bilişim Topluluğu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarında Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülay TEZEL ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, bu kongrelerde fikir üreten ve bu fikirlerini paylaşabilen sorunlara çözüm önerileri sunabilen bilim insanlarının ve öğrencilerinin sektör temsilcileriyle buluşmalarının önemine değindiler.

Kongre açılışında söz alan BMO Yönetim Kurulu Başkanı Birkan SARIFAKIOĞLU bilişim politikalarına, arge-inovasyon faaliyetlerine yön vermek, bu politikaların ve faaliyetlerin insan ve toplum odaklı, kamu yararına göre uygulanmasını sağlamayı, bilişim teknolojilerinin çıktılarının tüm ülkeye yaygınlaştırılması ve sayısal uçurumun kapatılmasını sağlayacak çalışmalar yapmayı hedeflemek gerektiğini ve bu hedeflere ancak BMO üyelerinin, meslektaşlarımızın ve BİLMÖK’ün parçası olan öğrencilerin ortak bir akıl, irade, geniş katılım ve kolektif çabayla, çalışmaların içerisinde bizatihi yer almasıyla ulaşmanın mümkün olacağını belirtti.

Birkan SARIFAKIOĞLU konuşmasında, “Çok kısa bir süre sonra ‘mühendis’ ünvanı alarak tarihsel arka planı olan bu mesleğe adımınızı atacak ve aramıza katılacaksınız. Sizlerin üreteceği ürün ve hizmet kapsamındaki teknolojiler yeri gelecek enerji, eğitim, sağlık alanındaki elektronik kamu hizmetleri kapsamında milyonların faydalanacağı sistemler olacak. Bu mesleği icra ederek bu önemli sistemleri üretirken şunları da unutmamanızı rica ediyorum: evet, insan hayatını kolaylaştıran, minimum maliyet ve maksimum faydayı hedefleyen sistemler üreteceğiz fakat bunu yaparken insanın doğanın efendisi olmadığını, onun bir parçası olarak, ekolojiye uygun sistemler üretmemiz gerektiğini de aklımızdan çıkarmayalım. Unutmamamız gereken diğer bir konu ise şu olmalı: bu sistemleri üretirken, içinde yaşadığımız toplumda mesleğimizi icra ettiğimizin, meslek ve meslektaş sorunlarının ülke ve toplum sorunlarından ayrılmayacağının, demokrasi, insan hakları gibi evrensel değerlerin egemen olmadığı bir toplumda yapılan mühendislik faaliyetinin pek bir kıymetinin olmadığının bilincinde olmamız gerekiyor.” diyerek öğrencilere seslendi.

Bilgisayar Mühendisleri Odası BİLMÖK süresince açtığı stantla öğrenci üyeliklerini gerçekleştirirken farklı üniversitelerden farklı öğrencilerle tanışıp sorunlarını, taleplerini, beklenti ve önerilerini dinleme fırsatı buldu. Ayrıca kongrenin son günü İzmir Temsilcilik Kurulu Koordinatörü Okan ÖZTÜRKMENOĞLU ve Oda Koordinatörü Burak İMREK’in sunumuyla “Meslek Hayatı ve Meslek Odası” oturumu gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en büyük öğrenci kongresi olma özelliğini taşıyan BİLMÖK ikinci kez Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde 63 farklı üniversiteden 37 farklı şehirden toplam 1294 Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi katılımıyla başarıyla tamamlandı. 30 Üniversitenin resmi katılımcı ile temsil edildiği organizasyona 21 konuşmacı sunumları ile katkı sağladı.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası