BMO Yönetim Kurulu 40. Toplantısı Yapıldı

Bilgisayar Mühendisleri Odası 3. Dönem Yönetim Kurulu 40. Toplantısını üyelere açık olarak gerçekleştirdi. İnşaat Mühendisleri Odası Lokalinde gerçekleştirilen toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı Birkan Sarıfakıoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. Başkan Sarıfakıoğlu Yönetim Kurulu’nun zor bir dönemde, zor koşullar altında çalışma yürüttüğünü buna rağmen pek çok önemli çalışmaya imza attığını vurguladı.

Olağan Yönetim Kurulu gündemiyle düzenlenen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Birkan Sarıfakıoğlu’nun yanı sıra, Yönetim KurulU Sayman Üyesi Cem Nuri Aldaş, Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Oktay Dursun, Yönetim Kurulu Üyeleri Ezgi Pekşen Soysal, Ekin Kazan ve Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Seda Altıokoğlu katılım sağladı. 

Toplantıda 10 – 11 Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek Bilgisayar Mühendisleri Kurultayı, 19 Şubat 2018 tarihinde Adana’da gerçekleştirilecek olan “Yapay Zeka ve Büyük Veri” etkinliği ve devam etmekte olan Bilgisayar Mühendisleri Profil Araştırması hakkında bilgi verildi, katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Olağan gündemin tamamlanmasından sonra, üyelerle meslek alanı ve çalışmalara dair değerlendirmelerde bulunuldu. Özelliklde kamuda bilgisayar mühendislerinin istihdam ve alım koşulları ile yapılan yasal düzenleme ile kadroya alınacak taşeron durumundaki bilgisayar mühendisleri arasında AR-GE personeli olanların yaşadıkları mağduriyet hakkında Oda’nın yapabilecekleri üzerinde duruldu.

 

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası