“YAPAY ZEK” * “DOĞAL DİL İŞLEME” SEMİNERİ

Seminer, Bilgisayar Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve ODTÜ Mezunları Derneği işbirliğiyle 15 Aralık 2018 Cumartesi günü ODTÜ Bilgisayar Bölümü Öğretim Üyelerinin katkılarıyla ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Salonunda, saat 14.00 – 16.30 saatleri arasında düzenlenecektir.

Konuşmacılar
Prof. Dr. Fatoş Vural Yarman
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde tamamladı. Princeton Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümünde yüksek lisans çalışmalarını yürüttü ve aynı bölümden doktora derecesi aldı. Princeton Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Stevens Teknoloji Enstitüsü ve Drexel Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Ziyaretçi Öğretim Üyesi görevinde bulundu. Massachusetts Institute of Technology (MIT)’de Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 1987 Yılında ODTÜ’de Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi olarak başladığı görevine 1992 Yılında Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak devam etti. 1996 – 2000 Yılları arasında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanı, 2000 – 2008 yılları arasında ODTÜ Rektör Danışmanı görevlerinde bulundu. Bilimsel ilgi alanları sinyal işleme, konuşma işleme, görüntü işleme, yapay zekâ, desen tanıma.

Dr. Ayşenur Akyüz Birtürk
Lise öğrenimini Bahçelievler Deneme Lisesinde tamamladı. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1985 – 1989 yılları arasında bir  bankada programcı ve sistem uzmanı olarak çalıştı. 1989 yılından sonra ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Aynı Üniversitede yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Doktora çalışmaları sırasında Princeton’da bir araştırma merkezinde çalıştı. Halen ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Dr. Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Bilimsel ilgi alanları yapay zekâ, doğal dil işleme, makine öğrenmesi ve veri madenciliğidir.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası