Yapay Zekâ Yaz Atölyesi’ne başvurular başladı


18-31 Ağustos 2019 tarihlerinde Bilgisayar Mühendisleri Odası ve Kadıköy Belediyesi (İDEA Kadıköy) tarafından birlikte düzenlenecek olan Yapay Zekâ Yaz Atölyesi için başvurular başladı.

BMO ve Kadıköy Belediyesi (İDEA Kadıköy) tarafından yenilikçi hizmetler ve akıllı şehirler konularını merkezine alan atölye kapsamında, kent hayatına dair problemler üzerinden yola çıkarak projeler gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Atölye kapsamında veri madenciliği, makine öğrenmesi, yapay zekâ, derin öğrenme konularında eğitimler düzenlenecektir. Bu eğitimler öğrencilerin proje geliştirebilmelerini kolaylaştıracak şekilde önce teorik, daha sonrasında da uygulamalı bölümleri içerecektir. Bu eğitimlerin ardından önceden belirlenen veya atölye sırasında önerilen konular üzerinden proje geliştirme çalışmaları başlayacaktır. Katılımcılar içerisinden oluşturulan ekipler, belirlenen danışmanlar ile çalışmalarını yürütecektir. Eğitimler bütün katılımcılara ortak zamanlı verilecektir.


Atölye süresi boyunca diğer mesleki konular üzerine de seminer, eğitim, sunum ve ofis gezileri gerçekleştirilecektir. Böylece öğrencilerin meslek örgütlenmesi hakkında bilgi edinmesi, meslek etiğine dair tartışmalardan haberdar olması, farklı sektörlerde çalışan mühendislerin tecrübelerinden faydalanması ve mühendislik çalışma alanlarını gözlemlemesi amaçlanmaktadır. Teknik eğitimlerde ise bilgisayar mühendisliği pratiğine, proje yönetimine, güncel teknolojilere dair oturumlar gerçekleştirilecektir.


Atölye kapsamında kadın öğrencilerin konaklama gereksinimleri Kadıköy Belediyesi tarafından yurt olanağı ile ücretsiz sağlanacaktır. Erkek öğrencilerin ise yurt olanağı olmaması nedeni ile konaklama ihtiyacını kendilerinin karşılaması gerekmektedir. Ulaşım ve diğer masraflar katılımcılar tarafından sağlanmalıdır.


Başvurularda bilgisayar, bilgisayar bilimleri, bilgisayar ve enformatik, bilgisayar sistemleri, bilgisayar ve kontrol, yazılım, bilişim sistemleri, yazılım ve bilişim mühendisliği bölümlerinde okuyan ve en az 2.sınıfı bitiren; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa dışındaki şehirlerde üniversite okuyan öğrencilerin ve kadın öğrencilerin başvuruları öncelikli olarak değerlendirilecektir.

Atölye başvuruları http://yapayzekayazatolyesi.com/ üzerinden yapılabilir.

Sonuçların Açıklanması : 01 Ağustos 2019

Son Başvuru Tarihi : 26 Temmuz 2019

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası