TechADANA Teknoloji Etkinliği Yapıldı

BMO Adana İl Temsilciliği ile Çukurova Üniversitesi Enformatik Bölümünün ortaklaşa düzenlediği “TECHAdana” teknoloji etkinliğinin ilki, 30 Ekim 2019 Çarşamba günü Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Enformatik Bölümü Öğretim Görevlisi Murat KARA etkinliğin amacını şöyle açıkladı: “Enformatik bölümümüz, teknolojik ortamlarda bilginin üretilmesi, iletilmesi ve kullanılması konularında bilişim meraklılarına bilgilendirme yapmaya çalışan bir misyona sahiptir. Bu amaçla Bilgisayar Mühendisleri Odası Adana Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz TECHAdana etkinliği ile daha çok teknoloji meraklısına ulaşmayı hedefliyoruz.

BMO Adana Temsilcilik Kurulu Koordinatörü Hilal BOĞA açış konuşmasında şunları dile getirdi: “Mesleğimizi, Odamızı, ülkemizin bilişim alanındaki teknoloji üretimini bir adım daha ileriye taşıyabilmek için hazırladığımız çalışma programımız kapsamındaki çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürmekteyiz. Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye bölgesinde bulunan üyelerimize yerinde hizmet vermek ve Oda-üye ilişkilerini düzenlemek, meslektaşlarımızla bir arada olmak, mesleğimizin gelişimi ve geleceği için çalışmalar ve projeler yapmak, meslektaş ve öğrenci arkadaşlarımızın mesleki, kişisel ve toplumsal gelişimini sağlamak amacıyla eğitim, seminer, forum ve toplantıları bölgemizde gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Etkinlik Düzenleme Kurulu adına açış konuşması yapan BMO Adana Temsilciler Kurulu Üyesi Yoldaş ERDOĞAN ise çağımızın petrolünün “veri” olduğuna vurgu yaparak “En kritik faktör, nitelikli insan kaynağı. Eğitimin önemi, burada ortaya çıkıyor. Teknolojinin gücüne inanıyoruz ama eğitimin gücüne daha çok inanmalıyız. Eğitimi çekip aldığınızda, dijitalleşmeyi adeta aç-susuz bırakırsınız. Bu çağda bilimsel eğitimle analitik, yaratıcı, yenilikçi, disiplinler arası düşünebilen bireylere her şeyden daha çok ihtiyacımız var,” dedi. Teknoloji ve bilim alanında Adana ve ülkemiz için bir katma değer yaratarak gençlere yol açmak istediklerini belirterek sözlerini şöyle bitirdi: “Buradan açıkça görüyoruz ki dünyamız halihazırda dijitale evrilmiş bir dünyadır. Bizler bu evrimin, bu durdurulamaz sürecin, bu kesin gerçekliğin asla gerisinde kalmamak ve böyle bir dünyada söz sahibi olmak istiyorsak bu teknolojiyle ilgili öncü ülkelerden birisi olmalıyız.”

“Teknoloji Gelişiyor, Dünya Değişiyor” sloganıyla düzenlenen etkinlikte girişimcilik ve yapay zekâ konularının ön plana çıktığı sekiz sunum yapıldı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sunum yapan Gürtan ERGENE’ye, Esra ÖZDEN’e, Prof. Dr. Emin GÜZEL’e, Güney Can GÖKOĞLU’na, Prof. Dr. Zeynel CEBECİ’ye, Doç. Dr. Cahit ASLAN’a, Doruk ÖZDEMİR’e, Mehmet Can DUVARCI’ya, Cantuğ DÖNMEZ’e ve Arif DOĞAN’a teşekkür ederiz.  Etkinlik sonunda sunumlardan seçilen sorulara doğru yanıtlar veren onlarca katılımcıya armağanlar dağıtıldı.

no images were found

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası