Dr. Necdet Bulut’u Ondan Aldığımız Ders ile Anıyoruz

Dr. Necdet Bulut katledileli 41 yıl oldu. Ne var ki bu 41 yıla karşın Dr. Bulut’u aramızdan alan karanlığa karşı onu unutmuyor, anıyoruz.

Dr. Bulut Türkiye’nin bilgisayar bilimleri alanında doktora derecesi alan ilk bilim insanıydı. Başarılı bir akademisyen olan Dr. Bulut Türkiye’de bilişim kültürünün gelişmesi için önemli çalışmalara ve görevlere imza attı. ODTÜ Bilgisayar Merkezi Yönetmenliği yapan Dr. Bulut, Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar Merkezi kuruluş çalışmalarında yer aldı. Teknolojiyi de bilimi de halka hizmet ettiği ölçüde önemli gören Dr. Bulut görevli olarak gittiği Trabzon’da karanlık ve üstü örtülen bir cinayete kurban edildi.

Dr. Bulut, akademinin sınırlarında kalmamış sivil toplumda görev almış, bilişim alanında ve akademik alanda örgütlenmelere önem vermiş bir aydındı. Türkiye Bilişim Derneği Başkanlığı da yapan Dr. Bulut, Tüm Öğretim Elemanları Derneği örgütlenmesinde de yer aldı.

Aydın sorumluluğu ile yurtsever kimliğini birleştiren Dr. Bulut yaşamıyla bugün bizlere yol gösteren ilkeler ve dersler bıraktı. Ona ve onunla birlikte birçok devrimciye yönelen nefretle bugün bizler ondan aldığımız dersle mücadele ediyoruz.

8 Aralık 1978’de aramızdan ayrılan Hocamızı 41. ölüm yıldönümünde saygıyla anıyor ve düşlerinin mücadelesini sürdürdüğümüzü bildiriyoruz.

Bilgisayar Mühendisleri Odası 4. Dönem Yönetim Kurulu

Dr. Necdet Bulut’un 40. ölüm yıldönümünde yapılan anma etkinliğinin video kayıtları.
© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası