Mustafa Akgül’ü Anıyoruz

13 Aralık 2017’de yitirdiğimiz Dr. Mustafa AKGÜL‘ü, aramızdan ayrılışının 2. yıldönümünde 14 Aralık 2019 Cumartesi günü düzenlenecek etkinlikle anıyoruz.

Kurucusu ya da üyesi olduğu, emek verdiği örgütlerin işbirliğiyle düzenlenen anma etkinliği, saat 13.00’te gömütlükteki törenle başlayacak. Saat 14.00’te İnşaat Mühendisleri Odası Rüştü Özal Salonunda gerçekleştirilecek oturumda ise dostları, öğrencileri, Mustafa AKGÜL’ü konuşmalarıyla anacaklar.

Mustafa Akgül Kimdir?

1948 yılında doğdu. 1970 ODTÜ İnşaat Mühendisliği, 1974 ODTÜ Matematik/Yöneylem mezunu olan Mustafa AKGÜL, 1981 yılında Waterloo University’den (Kanada) “Combinatorics and Optimization” üzerine doktora derecesini aldı.

University of Delaware ve North Carolina State University’de konuk öğretim üyesi olarak görev yaptı ve 1987’den başlayarak Bilkent Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalıştı.

İnternet Teknolojileri Derneği başkanlığını yapan Mustafa Akgül, Linux Kullanıcıları Derneği’nin kurucu başkanlığı, İnternet Kurulu, Kamunet Teknik Kurulu, TOBB Sektör Kurulu, Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 20 yılı aşkın süredir devam eden İnternet Konferansları, Akademik Bilişim Konferansları ve İnternet Haftası etkinliklerinin yürütücüsü oldu.

Düzenlediği birçok etkinlik, eğitim, seminer ve konferansın yanı sıra yayımladığı yazılar ve e-posta listeleriyle Türkiye’de İnternet ve teknoloji kültürünün gelişmesinde, GNU/Llinux ve özgür yazılım topluluğunun oluşmasında ve büyümesinde önemli katkılarda bulundu. Türkiye’de ilk İnternet bağlantısının kurulması ve sonrasındaki çalışmaları nedeniyle “Türkiye’de İnternet’in Babası” olarak anılan Mustafa Akgül 1994 yılında yayımlanan, ilk basılı Türkçe İnternet kitabı “İnternet: Bilgiye Erişimin Yeni Araç ve Olanakları”nın da yazarıdır.

Mustafa Akgül’ü 13 Aralık 2017’de yitirdik.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası