ÇYDD İşbirliğiyle BMO-Genç Bursu

Bilgisayar Mühendisleri Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara Şubesiyle işbirliği yaparak BMO-Genç Bursu vermeye başladı.

Oda üyelerimizin katkılarıyla oluşturulan kaynakla bilgisayar mühendisliği öğrencilerine öğrenim bursu sağlıyoruz. ÇYDD Ankara Şubesinin üniversite öğencilerine yönelik “Bir Işık da Siz Yakın (BISY)” bursundan yararlanan  bilgisayar mühendisliği öğrencileri için sağladığımız katkı, 2019-2020 döneminde üçü 1. sınıf öğrencisi, ikisi hazırlık sınıfı öğrencisi olmak üzere beş öğrenciye ulaşıyor.

BMO-Genç Bursunu alan öğrencilerle 5 Mart 2020 Perşembe günü, ÇYDD Ankara Şubesinde bir araya geldik. Gençlerle tanışıp BMO’nun amaçlarını, etkinliklerini ve BMO-Genç çalışmalarını aktardığımız buluşmada BMO Yönetim Kurulu Üyeleri Hülya KÜÇÜKARAS, Cem Nuri ALDAŞ, Gülin ONAT BAYIR ve Oda Koordinatörü İlknur KIRBAŞ ÇÖKDÜ ile ÇYDD Ankara Şubesi Burs Biriminden Sakine ÖZKÖK ve Ilgın AKSOY TAŞCI yer aldılar.

2019-2020 eğitim-öğretim döneminde beş öğrenciyle ve Ankara’da başlattığımız BMO-Genç Bursunun, zamanla diğer illere de yayılarak daha çok gencimizin öğrenimine katkıda bulunmasını diliyoruz.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası