Yayın Kurulundan:
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır!

Değerli Üyelerimiz, Meslektaşlarımız,

Küresel ölçekte yaşanan, Dünya Sağlık Örgütünce “pandemi” olarak ilan edilen Koronavirüs Salgını sırasında meslektaşlarımızın büyük çoğunluğunun çalıştığı işyerlerinde evden çalışma uygulamasına geçildiğini öğreniyoruz. İçinde olduğumuz günleri yararlı ve keyifli bir biçimde değerlendirmek için bir önerimiz var:

Gerek dergimizde (BM Dergi’de) gerekse de Youtube kanalımızda sizlerin katkılarıyla farklı konularda farklı düzeylerde içerik oluşturmak ve zenginleştirmek. Bu içerikleri de meslektaşlarımıza, öğrencilere ve topluma sunmak.

Bu Çağrı da Nereden Çıktı Şimdi?

Aslında bu fikir hep vardı, bundan sonra da var olacak… Yalnızca bugünlerde yaşadıklarımız, bu gereksinimin görünür olmasını ve hepimiz tarafından daha çabuk fark edilmesini sağladı; hepimizin daha etkin biçimde bu üretim içerisinde olması gerektiğini düşündürttü.

Virüs salgınından önceki sıradan günlerimizi anımsayalım: Fazla mesailer, farklı sürelerdeki bitmek bilmeyen toplantılar, elverişsiz çalışma ortamları ve en önemlisi işlerimize ve evlerimize ulaşmak için trafikte harcadığımız o uzun yorucu saatler… Tüm bunlar, kaçınılmaz olarak bedensel ve zihinsel yorgunluklar doğuruyordu. Şimdi bu yoğun koşturmadan bir parça uzaklaşmışken uzmanı olduğumuz, şu an araştırdığımız konularda farklı düzeylerde içerikler oluşturmak için tam zamanı diye düşündük ve oluşturacağımız içerikleri de BM-Dergi’de ya da Odamızın Youtube kanalında paylaşmak istedik.

Neden Zamanımı İçerik Oluşturmak İçin Harcamalıyım?

İlgili konuda bir süredir çalışmaktasınız ya da uzmansınız. Bu konularla ilgili birçok sorunla karşılaştınız; çözdünüz ya da çözemediniz… Üzerinde emek verdiğiniz konuda bir öykünüz var; deneyimleriniz, yaşanmışlıklarınız var; paylaşmak da istiyorsunuz… Evden çalışmanın size kazandırdığı zamanı da sıradan işlerle tüketmek istemiyorsunuz.

Kahvenizi keyifle yudumlarken içerikler oluşturabilmeniz için tam vaktidir diye umduk. O içeriğinize her gün bir cümle, bir paragraf yazarak ya da bir görsel ekleyerek bir de bakmışsınız bir süre sonra bir konuyu ele alan doyurucu bir içerik üretilmiş durumda. Paylaşmanın tam zamanı!

İçerik Üretme Sürecinin Yararları, Kazanımları Neler Olacak?

Biz hep “bilgi paylaştıkça çoğalır” diyoruz, bunu savunuyoruz. Teknolojiler değişiyor. Mesleğimizin gündemi sürekli yenileniyor. Bu değişimin yönünü ve güncellemelerin getirdiklerini öğrenmek isteyen, nasıl uyarlanabileceği konusunda bilgi edinmek isteyen büyük bir kesimin olduğunu görüyoruz. Bir de düşünsenize, bu paylaşımların ulaşabileceği, üniversitede öğrenimini sürdüren yaklaşık 13.000 genç meslektaşımız var…

Bizlerin de bu virüs salgını sürecinden kazanımlarımız, topluma ve mesleğimize kazandırdıklarımız bu biçimde olsun. Bundan sonrası için de bu duyarlılığımızı içselleştirip alışkanlığa dönüştürelim ve hep birlikte yaşatalım istiyoruz!

Ne Tür İçerikler Üretebilirim? Ürettiğim İçerik Yeterli mi?

Özgürüz. BM-Dergi adresini ve Youtube kanalımızı incelediğinizde, birçok kategorinin ve paylaşımın olduğunu göreceksiniz. Ürettiğiniz içerik bu kategorilerden birine girebilir. Girmiyorsa da dert etmeyin yine özgürüz! Yeni kategori önerinizi değerlendirip sisteme ekleyelim. Örnek oluşturması açısından şu an yayımlanmakta olan tüm paylaşımları inceleyebilirsiniz.

Ne Zamana Dek İçerik Oluşturabilirim? Oluşturduğum İçeriği Size Nasıl Ulaştırabilirim?

Yine özgürüz. Ürettiğiniz içeriğin paylaşıma hazır olduğunu düşündüğünüzde dilediğiniz zaman BMO Yayın Kurulu ile dergi@bmo.org.tr e-posta adresinden iletişime geçebilirsiniz. Son düzenlemeleri birlikte de yapabiliriz.

* * *

Bilgiyi üretelim, paylaşalım ve çoğaltalım!
Kazanımlarımız, kazandırdıklarımız olsun!

BMO Yayın Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası