Kamuoyuna Duyuru:
Kurumsal Görüşme ya da Ziyaret Yapılmamıştır

KAMUOYUNA DUYURU

13 Ağustos 2020 Perşembe günü Muharrem İNCE’nin basın açıklamasının ardından kamuoyuna ve basına yansıyan “Bilgisayar Mühendisleri Odası Muharrem İnce’yle görüştü” ya da “Bilgisayar Mühendisleri Odası açıkladı: Muharrem İnce, raporumuzla ilgilenmedi” biçimindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

BMO SEÇSİS Çalışma Grubunun 24 Haziran 2018 seçimleri sonrası sandık verilerini inceleyerek hazırladığı “24 Haziran 2018 Seçim Sonuçları Veri Analizi” raporu 4 Ekim 2018’de yayımlanarak BMO’nun kurumsal sitesinde kamuoyunun erişimine açılmıştır. Bunun dışında rapor, Odamız tarafından herhangi bir siyasi partiye ya da kişiye sunulmamıştır. Söz konusu haberlere yansıyan görüşmenin, Odamızın SEÇSİS Çalışma Grubu üyesi Bilgehan TURHAN tarafından kişisel olarak yapıldığı anlaşılmaktadır.

BMO’nun 13 Ağustos 2020’de gündeme gelen bu konuda herhangi bir kurumsal açıklaması olmadığı gibi raporun yayımlanmasının ardından Muharrem İNCE’yle hiçbir kurumsal görüşme yapılmamış, Odamızın bu konuda Muharrem İNCE’ye ya da başka bir siyasetçiye hiçbir kurumsal ziyareti de olmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Bilgisayar Mühendisleri Odası 4. Dönem Yönetim Kurulu


© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası