BMO 5. Dönem Çalışma Programı

Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak 10. yılımıza doğru hızla ilerlerken olağanüstü dönemlerden geçiyoruz. İşsizlik ve ekonomik zorlukların yanı sıra tüm dünya şu an bir de Covid-19 salgını ile uğraşıyor. Hayatı neredeyse durma noktasına getiren bu salgını yenmek için tüm dünya el birliği ile çalışıyor ve üstün bir gayret gösteriyor. Bu işbirliğinin ve zorlukları beraber aşmanın bilincini tüm BMO üyelerinin de taşıdığını biliyor ve bunun hep böyle süreceğine inanıyoruz.

Gençlik yıllarını istikrarlı büyüme ve kurumsallaşma hedeflerini gittikçe sağlamlaştırarak geçiren odamızın bu dönem de yönetim kurulumuza verdiği birçok ödev var. Bu dönemki çalışma hedeflerimiz arasında meslektaşlarımızın hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktan bilimsel gelişmeleri doğru ve akılcı bir şekilde mesleğimize ve ülkemize uyarlamaya kadar birçok madde var. Kurumsal işleyişimizi ve ülke çapındaki örgütlenmemizi daha da güçlendirmek için çalışacağız. Eğitimlerimizi ve etkinliklerimizi içinden geçtiğimiz dönemin koşullarına uygun olarak devam ettireceğiz. Kamusal bilişim politikalarının şeffaflığının sağlanması ve ülkemizdeki bilgisayar mühendisliği eğitiminin niteliğinin artırılması için adımlar atarak topluma karşı görevimizi yerine getireceğiz. Biliyoruz ki bu ödevleri yerine getirmenin bir parçası olarak komisyon ve çalışma gruplarında üyelerimiz de değerli katkılarını sunacaklar ve en doğru, en iyi için elbirliği ile çalışacağız.

Bugüne kadar gördük ki birlikten kuvvet doğar ve bugün her zamankinden daha fazla birliğe ve birlikte çalışmaya gereksinimimiz var. Meslektaşlarımızın bizim için değerini temel alarak oluşturulmuş bu program, içinde bulunduğumuz dönem için gerçekleştirmeyi planladığımız çalışmaları özetlemektedir. 10. yaş günümüze yaklaşırken, bu hedeflerimizi BMO çatısı altında buluşan meslektaşlarımızın dayanışmasıyla, güçbirliğiyle yaşama geçirmeyi sağlayarak bir sonraki döneme, güncel gereksinim ve beklentilere göre yeni ve daha büyük hedeflere hazır bir Oda işleyişi ve birikimi devretmeyi amaçlıyoruz.

Daha önce taslak olarak üyelerimizle paylaştığımız ve 22 Eylül 2020’de yaptığımız çevrimiçi toplantıda üyelerimizden gelen görüşler doğrultusunda geliştirdiğimiz çalışma programımıza aşağıdaki bağlantı aracılığıyla erişebilirsiniz. Üyelerimizin katkı ve destekleriyle çalışma programımızda yer alan faaliyetleri tamamlayarak amaçlarımıza ulaşacağımızdan eminiz. Bize olan destek ve güvenleri için bir kez daha teşekkür ediyor ve tüm üyelerimizi Oda çalışmalarımızda aktif olarak rol almaya; mesleğimiz, meslektaşlarımız ve toplumumuzun yararı için bir arada mücadele etmeye davet ediyoruz.

BMO 5. Dönem Çalışma Programı

Bilgisayar Mühendisleri Odası 5. Dönem Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası