BMO 6. Olağan Genel Kurulu Ankara Seçim Bölgesi Delege Seçimleri Tamamlandı

Odamızın Mart ayında yapılacak 6. Olağan Genel Kuruluna katılacak olan delegeleri belirlemek üzere Ankara, İstanbul ve İzmir seçim bölgelerini kapsayan delege seçimleri, 12-13 Şubat 2022 Cumartesi-Pazar günleri ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisinde yapılan Ankara seçimiyle başladı.

12 Şubat 2022 Cumartesi günü saat 13:00’te BMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Atasoy’un açış konuşmasıyla başlayan toplantı, divan kurulunun oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. BMO 6. Olağan Genel Kuruluna katılmak üzere seçilecek toplam 500 delegenin 240’ının Ankara Seçim Bölgesinden seçileceğinin tespitinin ardından delege adaylarının divana başvuruda bulunması için çağrı yapıldı. Salondan verilen önerge doğrultusunda delege adaylarının blok liste olarak seçime girmesi, farklı listelerin renklerle ayırt edilmesi ve blok olarak oylanması kabul edildi.

Ankara Seçim Bölgesinden seçilecek olan 240 delege için iki ayrı gruptan delege aday listeleri divana teslim edildi. Demokrat Bilgisayar Mühendisleri kırmızı renkli liste ile, Birliğe Çağrı Grubu mavi renkli liste ile seçime katılım başvurularını yaptılar. 13 Şubat 2022 Pazar günü 09:00 – 17:00 saatleri arasında yapılan seçimde Birliğe Çağrı Grubunun mavi listesi 244 oy alırken Demokrat Bilgisayar Mühendislerinin kırmızı listesi 540 oy alarak seçimi kazandı.

Ankara Seçim Bölgesinden seçilerek Odamızın Mart ayında yapılacak 6. Olağan Genel Kurulunda üyelerimizi temsil etme hakkını kazanan delegelerimizi tebrik ediyor, genel kurul çalışmalarında kendilerine başarılar diliyoruz. Seçime katılıp iradelerini sandığa yansıtarak Odamıza ve mesleğimize sahip çıkan, Odamızın demokratik işleyişine katkı sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz.

TMMOB ve bağlı odaları başta olmak üzere, Ankara Seçim Bölgesi Delege Seçimimiz boyunca desteklerini esirgemeyen oda, sendika ve demokratik kitle örgütlerine ve seçim alanında bizlerle olan temsilcilerine teşekkür ediyoruz. İki gün boyunca bizlere ev sahipliği yapan ODTÜ Mezunları Derneğine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Seçim sürecinin başlangıcından bu yana yoğun bir tempoda çalışan Oda çalışanlarımıza ve seçim boyunca desteğini esirgemeyen hukuk müşavirimize teşekkür ediyoruz.

BMO 6. Olağan Genel Kurulu delege seçimleri, 12 Şubat 2022’de yapılan ilk toplantılarında çoğunluk sağlanamadığı için 19-20 Şubat 2022’de çoğunluk aranmaksızın yapılacak olan İstanbul ve İzmir delege seçimleriyle tamamlanacak. İstanbul ve İzmir seçim bölgelerimizde yer alan tüm üyelerimizi bir kez daha demokratik haklarını kullanmak üzere seçimlere katılmaya davet ediyoruz.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası