23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!

102 yıl önce bugün, savaşlarla, işgallerle, baskılarla, yokluklarla tarumar edilmiş bir ülkenin, bir toplumun umudu olarak açılan Meclis’imiz; bir asrı aşkın tarihinde çok yaralar almış, kürsü dokunulmazlığının hiçe sayılmasıyla, OHAL dönemleriyle ve askeri/sivil darbelerle kesintiye uğratılmıştır. Günümüzde, kuruluşundaki hedeflerin çok gerisine düşerek yasama yetkilerinin dahi işlevsizleştirildiği, yürütmeye olağanüstü yetkilerin verildiği, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” ilkesinin aksine neredeyse tüm gücün tek kişide toplandığı bir noktaya sürüklenmiştir.

Ülkemizin kırık notlarla dolu demokrasi karnesi bugün yine bir sınavdan geçmektedir. Umutsuzluk, yoksulluk, yoksunluk hızla büyümektedir. Tüm toplumu kapsayan bu atmosferde gençlerimiz doğdukları büyüdükleri bu toprakları terk etmek, geleceklerini başka ülkelerde aramak istemektedir. Böyle bir dönemde, bundan bir asır önce esaret ve baskıya karşı yeni bir doğumun simgesi olan Millet Meclisi’mizin açılışını kutladığımız, çocuklarımıza armağan ettiğimiz bugün daha da anlamlı hale gelmektedir. Geleceğimiz “fikri hür, vicdanı hür” bir neslin ellerindedir.

Bugün çocuklarımıza mutlu, kardeşçe yaşayabilecekleri bir dünya sunamıyoruz. Her 23 Nisan’da makam koltuklarında pozlar verirken savaşların, gözyaşının, yoksulluğun, yoksunluğun, şiddetin, kin ve nefretin egemen olduğu bir dünyayı önlerine koyuyoruz. Çocuklarımız kendilerine tanınan sağlık, eğitim, beslenme, barınma gibi en temel haklardan eşitçe faydalanamıyorlar, pek çoğu çocukluğunu dahi yaşayamadan hayatın tüm yükünü sırtlarında taşımak zorunda kalıyor, çalışıyor, evlendiriliyor, istismara uğruyor, ölüyor, öldürülüyorlar…

Çocuklarımız yaşamlarından, geleceklerinden kaygı duymadan adil bir ülkede, eşit şartlarda hayata başlamak, ülkeyi ve toplumu geleceğe taşımak istiyor; içlerindeki umudu ve güveni kaybetmeden daima ileriye bakmak istiyor. Bizler, sembolik kutlamalarımızı ve propaganda malzemesi haline getirdiğimiz fotoğraf karelerimizi bir kenara bırakıp aydınlık bir geleceği dünyanın bütün çocuklarıyla el ele, kardeşçe, büyük bir coşkuyla kutlayacakları bayramları armağan etmeliyiz. Bu noktada bizler, demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkmaya, bu bayramın sahibi olan çocuklarımıza daha güzel bir gelecek kurmak için var gücümüzle çalışmaya, barış içinde mutlu ve özgür bir dünya için mücadele etmeye kararlıyız. Gelecek güzel günlere olan inancımız ve kararlılığımız her zaman dimdik ayakta olacaktır.

Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak;  öncelikle Cumhuriyetin, laik ve sosyal hukuk devletinin temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açıldığı gün olan ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar,  bizlere bu mirası bırakan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm mücadele arkadaşlarını saygıyla selamlarız. 23 Nisan 1920’de olumsuz koşullara rağmen saltanat rejimine karşı tüm yetkiyi halka ve temsilcilerine vermeyi hedefleyen tarihsel adımın arkasında duracağımızı, aydınlanmacı ve ilerici mirasımıza sahip çıkacağımızı, mesleki ve toplumsal sorumluluklarımızın bilinciyle eşitliğe, özgürlüğe, bağımsızlığa, demokrasi ve adalete olan inancımız ile var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğimizi bildiririz.

Tüm dünya çocuklarının kardeşçe, eşit ve barış içinde yaşayacağı bir dünya ümidimizle;

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!

Bilgisayar Mühendisleri Odası
6. Dönem Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası