FINDIKLI TEKNOLOJİ SOHBETLERİ’23

TMMOB BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ ODASI SAMSUN TEMSİLCİLİĞİ FINDIKLI’DA

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Samsun Temsilciliği ile Fındıklı Kent Konseyi’nin ortak girişimi olan, Fındıklı Belediyesi’nin destek verdiği Fındıklı Teknoloji Sohbetleri’23 Rize Fındıklı’da Turan Bulak Kültür ve Sanat Merkezinde 03-04 Haziran 2023 tarihlerinde dört oturum olarak gerçekleştirilecek.

Teknoloji Sohbetleri’23 Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, Fındıklı Kent Konseyi Başkanı Osman Özgümüş, Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Nuri Aldaş, konuşmacılar ve misafirlerin katılımıyla 3 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 10.00 da başlayacak.

İki gün dört oturum olarak gerçekleşecek etkinliklerin ikisi Fındıklı halkına yönelik panel, biri öğretmenler ile sohbet ve diğeri öğrencilere meslek tanıtımı şeklinde olacak.

Paneller, sohbet ve meslek tanıtımını Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Temsilciliği Koordinatörü Bilgisayar Mühendisi Akın Ömür, Samsun Temsilciliği Temsilcilik Kurulu Üyeleri Bilgisayar Mühendisi Beste Leman Bezci ve Bilgisayar Mühendisi Recep Ali Geze, Trabzon Barosundan Avukat Hande Burma ve Psikolojik Danışman Büşra Yapıcı Baki gerçekleştirecekler. Panellerin kolaylaştırıcılığını ise Fındıklı Kent Konseyi gönüllülerinden Analist Programcı Mehmet Avni Hindistan yürütecek.

03 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 10.00’da açılış konuşmalarının ardından başlayacak etkinlik “Teknoloji Kullanımı ve Biz” konulu Panel ile devam edecek. Kolaylaştırıcı Mehmet Avni Hindistan’ın yönetiminde, Bilgisayar Mühendisi aynı zamanda Adli Bilişim, Siber Suçlar ve Güvenliği Uzmanı Akın Ömür ve Psikolojik Danışman Büşra Yapıcı Baki’nin katılımı ile Teknoloji Bağımlılığı, Ekran Bağımlılığı, Sosyal Medya Bağımlılığı, Oyun Bağımlılığı, Telefon Bağımlılığı ve Siber Zorbalık üzerine yapılacak panel soru-cevap ile sona erecek.

Aynı gün öğlenden sonra saat 13.00’de Bilgisayar Mühendisi Recep Ali Geze ve Bilgisayar Mühendisi Besta Leman Bezci’nin Fındıklı’da görev yapan öğretmenlerin katılımları ile “Öğretmenler İle Teknoloji Sohbeti” gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte Bilgisayar Mühendisleri Odası ile buluşacak öğretmenlerimizin teknoloji ve teknoloji kullanımı ile ilgili sorularına cevaplar aranacak.

04 Haziran 2023 Pazar günü saat 11.00’de başlayacak ikinci gün etkinliğinin konusu Bilgisayar Mühendisliği Meslek Tanıtımı olacak. Bu etkinlikte Bilgisayar Mühendisleri Odası, Fındıklı ve çevre yerleşim yörelerinde eğitim öğretim gören, özellikle üniversite sınavına hazırlanan, mesleklerini seçme aşamasında olan öğrencilerimiz ile buluşacak. Etkinlikte Mühendislik, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği üzerine öğrencilerimize bilgi aktarılacak, öğrencilerimizin sorularına cevaplar aranacak. Etkinliği Bilgisayar Mühendisleri Odasından Bilgisayar Mühendisi Akın Ömür, Bilgisayar Mühendisi Beste Leman Bezci ve Bilgisayar Mühendisi Recep Ali Geze gerçekleştirecekler.

Aynı gün öğlenden sonra saat 15.00’de de Trabzon Barosundan Avukat Hande Burma ve Bilgisayar Mühendisi aynı zamanda Adli Bilişim, Siber Suçlar ve Güvenliği Uzmanı Akın Ömür katılımı, Mehmet Avni Hindistan’ın kolaylaştırıcılığında “Fırsatları ve Riskleri İle Teknolojik Yaşam” paneli gerçekleştirilecek. Panelde günümüzün güncel konusu olan siber dünya, siber güvenlik, siber suçlar, banka dolandırıcılıkları, telefon dolandırıcılıkları ve benzeri konular Fındıklı halkı ile paylaşılacak.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası