Doç. Dr. Emre UĞUR’un yanındayız!

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki anti demokratik uygulamalar devam ediyor. Kısa bir süre önce, Prof. Dr. Cem Say Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinden alınmıştı. Şimdi de üyemiz Doç. Dr. Emre Uğur’un iki yıldır başarıyla yürüttüğü Bilişsel Bilim Anabilim Dalı Başkanlığı görevinin sonlandırıldığını öğrendik.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, liyakatı ve Uğur’un Anabilim Dalı Başkanlığına oybirliği ile seçilmiş olması gerçeğini hiçe sayarak bu göreve kendi uygun gördüğü bir ismi atadı. Daha önce de belirttiğimiz gibi Rektörlüğün anti-demokratik uygulamaları; özgürlükçü, üretken, ilerici ve liyakate dayalı üniversite kavramına zarar veriyor. Büyük emeklerle kurulan ve çeyrek asırdır disiplinlerarası araştırmacılar yetiştiren Boğaziçi Üniversitesi Bilişsel Bilim Anabilim Dalı bitirilmek isteniyor.

Rektörlük, tüm Anabilim Dalı Başkanlıklarını görevden alıp onların yerine kendine yakın isimleri atayabilir. Yarın bir başka meslektaşımız için basın açıklaması yapmak zorunda kalabiliriz. Fakat Boğaziçi’nde yarınlar için direnen ve iktidarın antidemokratik uygulamalarına HAYIR diyen dostlarımız olduğu müddetçe içimiz rahattır. Boğaziçi’ni iktidar politikalarına göre yeniden yapılandırmak isteyenler bunu başaramayacak. Boğaziçi Üniversitesi’nin anti-demokratik uygulamalarla değil, yeniden bilimsel başarıyla haber olacağı günleri heyecanla bekliyoruz.

Boğaziçili dostlarımızı selamlıyor ve mücadelelerinde her zaman yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

TMMOB

Bilgisayar Mühendisleri Odası

7. Dönem Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası