Yapay Zekâ Yaz Atölyesi Başladı

Kadıköy Belediyesi İDEA Kadıköy ve Bilgisayar Mühendisleri Odası işbirliği ile 18- 31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek “Yapay Zekâ Yaz Atölyesi” başladı .

Şanlıurfa Harran Üniversitesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi 15 farklı üniversiteden 26 öğrencinin katıldığı atölyenin açılış oturumları 18 Ağustos 2019’da İDEA Kadıköy’de gerçekleşti.

Bilgisayar Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Ezgi EFE Oda adına açış konuşmasını yaptı. Ezgi EFE, atölye ile öğrencilerin meslek örgütlenmesi hakkında bilgi edinmesi, meslek etiğine ilişkin tartışmalardan haberdar olması, farklı sektörlerde çalışan mühendislerin deneyimlerinden yararlanması ve mühendislik çalışma alanlarını gözlemlemesinin amaçlandığını aktaran konuşmasında başvuru koşullarında meslekte eğitim ve cinsiyet eşitsizliğine vurgu yaparak yola çıktıklarını dile getirdi.

Açılışın ardından Utrecht Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar YOLUM, “Yapay Zekâ ile Sosyal Medyada Mahremiyetimizi Nasıl Koruruz?” başlıklı konuşmasıyla düşüncelerini ve önerilerini atölye katılımcılarıyla paylaştı. Kadıköy Belediyesinden Şehir Plancısı Batuhan AKKAYA da “İDEA: Kamusal Ortak Çalışma ve Ortak Üretim Alanı Modeli” üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Günün son oturumunda ise Yazılım Mühendisi Batuhan DÜZGÜN Yapay Zekâ, Makine Öğrenmesi, Derin Öğrenme vb. kavramlar üzerine bir konuşma yaptı.

Yaklaşık iki hafta sürecek etkinliğin ilk haftasında öğrencilere makine öğrenmesi, derin öğrenme, görüntü işleme gibi konularda temel eğitimler verilirken mesleki ve toplumsal konularla ilgili oturumlar düzenlenecektir. İkinci haftada ise öğrenciler kendilerine danışmanlık edecek deneyimli mühendislerle birlikte sorun tanımlama ve çözme çalışmaları yürüteceklerdir.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası