“Daha da Verimli” Yazılım Geliştirme Süreçleri

Lemi_Orhan_Seminer_Afis

Eğitimin Adı: “Daha da Verimli” Yazılım Geliştirme Süreçleri

Eğitimci: Lemi Orhan Ergin

Lemi Orhan Ergin, lisansını Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde 2002′de, yüksek lisansını da yine aynı bölümde 2005′te tamamlamıştır. Yazılım hayatına başladığı 2001 yılından bu yana aktif olarak yazılım geliştirmektedir. BYM, GittiGidiyor/eBay ve Sony‘de onlarca yazılım projesinde uzman yazılımcı, yazılım ustası, teknik lider, takım lideri, teknik koordinator, yazılım mimarı ve Scrum Master olarak görev almıştır. 2004 senesinden bu yana çalıştığı Sony’de şu anda Agile Practice Lead ve teknik lider olarak çalışmaktadır. Yazılım geliştirme ve teknik koçluk yanında, yazılım takımlarında çevik kültürün devamı ve sürdürülebilirliği konularında da uzmanlaşmıştır.

2008 senesinden bu yana Scrum ve eXtreme Programming ile yazılım geliştiren takımlarda çalışmaktadır. CSM, PSM1 ve Kanban Practitioner sertifikalarına sahiptir. Takım ve organizasyonlarda çevik dönüşüm ve bu süreçte yazılım kültürünün dönüşümü, çevik mühendislik pratikleri, teknik koçluk ve liderlik, yazılım ustalığı (Software Craftsmanship), çevik süreçler ve yöntemleri konularında geniş deneyime sahiptir.

Yazılım topluluklarında aktif olarak yer almaktadır. Software Craftsmanship Turkey topluluğunun kurucusu, Agile Turkey topluluğunun aktif bir üyesidir. Software Craftsmanship Manifesto ve SOA Manifesto’yu Türkçeye kazandırmış, Agile Manifesto’yu Türkçeye çeviren takımda yer almıştır. Çevik yazılım geliştirme deneyimlerini agilistanbul.com’da ve çeşitli sitelerde Türkçe olarak okuyucularıyla paylaşmaktadır.

 

Çeşitli organizasyonlarda yaptığı sunumlarını paylaşmaktadır. Sunumları toplamda yarım milyondan fazla görüntülenmiştir. Öğrenmekten ve bildiklerini paylaşmaktan çok keyif alan Lemi, gerek teknik konularda, gerekse Agile (Çevik) Yazılım Geliştirme, Scrum, Extreme Programming, Test Driven Development, Application Lifecycle Management, Software Craftsmanship konularında eğitimler vermekte, konuşmalar yapmaktadır.

Eğitim İçeriği Özet:

Daha hızlı ve daha kaliteli ürünler geliştirmek için alışageldiğiniz süreçleri unutun. Daha doğrusu, yazılım geliştirme süreçlerine biraz daha farklı bir açıdan bakın ve herşeyin bir kültür meselesi olduğu düşünün. Eğitimizde uzun zamandır oluşturmaya çalıştığımız yazılım kültürün temeltaşlarından bahsedeceğiz.

Katılım Koşulu: Eğitim Ücretsizdir. Kontejan 35 kişi.

Kayıt İçin : https://www.eventbrite.com/e/daha-da-verimli-yazlm-gelistirme-surecleri-tickets-13034166543

Üye aidat borcunu eksiksiz ödeyenler ilk öncelikli, yer kalırsa aidat ödemesi tam olmayanlar da katılabilecektir.

Üye aidat borç durumunu öğrenmek İçin: iletisim@bmo.org.tr

Etkinik Adresi      : İçerenköy Mah. Halyolu Cad. Sağlık Sok. Erdoğanlar Apt. No: 1 D:23 Ataşehir / İstanbul

İstanbul BMO Ofisi (Ulaşım : http://goo.gl/UA6cEs)

Tel                                        : 0(216) 469 87 31

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası