Bilgisayar Mühendisleri Profil Araştırması Çalışmaları Başladı

Bilgisayar Mühendisleri Odası 3. Dönem Çalışma programında yer alan, BMO’nun kuruluş sürecinden bu yana gündemde olan Bilgisayar Mühendisleri Profil Araştırmasına yönelik çalışmalar Örgütlenme Komisyonu tarafından başlatılmıştı. Komisyonun öncülüğünde oluşturulan çalışma grubunun ilk toplantısı 9 Mayıs 2017 Salı günü BMO Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Bilgisayar Mühendisleri Odası’ndan Prof. Dr. Funda Başaran, Dr. Arif Koşar, Taylan Özgür Yıldırım, Oktay Dursun, Adil Güneş Akbaş, Ezgi Pekşen, Burak İmrek, Ezgi Efe ve Özgür Gölpınar’ın yanı sıra daha önce TMMOB bünyesinde gerçekleştirilen profil araştırma çalışmalarında yer almış TMMOB eski Başkanlarından Kaya Güvenç ve Trakya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Elif Hacısalihoğlu katıldı.

Toplantıda, geçmiş çalışmaların ışığında bilgisayar mühendislerine yönelik profil çalışmasının meslektaşların durumunu tespit ve sorunları ortaya koymak açısından önemli bir bilimsel çalışma olacağı değerlendirildi, araştırmanın kapsamı, metodu, yöntemi ve cevap aranacak sorular konusunda öneriler paylaşıldı. Çalışma oluşturulacak örneklem, anket soruları ve araştırma takviminin belirlenmesiyle devam edecek.

Profil araştırması ile ilgili detaylı bilgiyi BMDergi‘de yer alan Bilgisayar Mühendisleri Profil Araştırması Hakkında başlıklı yazıda bulabilirsiniz.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası