METU CENG Demo Day’17 Düzenlendi

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından her yıl gerçekleştirilen, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bitirme projelerini sergiledikleri ve jüri değerlendirmesiyle belirlenen projelere ödüllerin verildiği METU Ceng Demo Day bu yıl 10 Haziran 2017 tarihinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Proje dersinin danışmanı Dr. Atilla ÖZGİT ve Yrd. Doç. Dr. Emre AKBAŞ’ın koordinatörlüğünde düzenlenen METU Ceng Demo Day kapsamında, gün boyu projelerini sergileyen öğrenciler konuklara ve jüri üyelerine çalışmaları hakkında detaylı bilgi vererek, soruları yanıtladılar. Toplam 27 projenin akademisyenler, sektör çalışanları ve yöneticileri tarafından değerlendirildiği etkinlikte, projeleriyle en yüksek puanı alan ekiplere ödül verildi.

Ödül programı, bölüm öğretim elamanlarından oluşan orkestranın bir mini konser ile açıldı. Ev sahibi, konuk ve sponsor konuşmalarından sonra ödül törenine geçildi. Jüri değerlendirmesi sonucu dördüncü olarak E2EHDR projesiyle BMO Özel Ödülü alan, Fatih Bakır, Göksu Güvendiren, Berna Kabadayı ve Mustafa Işık’tan oluşan The Dining Philosophers grubuna ödülünü Oda adına BMO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Nuri ALDAŞ verdi.

Diğer ödüllerde sıralama ise şöyle gerçekleşti:
1. iTech
2. Bit Please
3. Hoppers
4. The Dining Philosophers
5. Otsimo
6. S Triple E
7. CodeSwimmers
8. RA
9. Kek Değil Dijkstra
10. LogiCeng

Tören kapsamında bir konuşma yapan ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan YAZICI, öğrencileri tebrik ederek, tüm projelerin büyük bir emek ve özveriyle hazırlandığını ve hepsinin ayrı ayrı çok başarılı ve kıymetli olduğunu belirtti.

Projeler hakkında detaylı bilgi METU CENG Demo Day’17 web sitesinden ulaşabilirsiniz.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası