ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Demo Day Gerçekleştirildi

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından her yıl düzenlenen, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bitirme projelerini sergiledikleri ve jüri değerlendirmesiyle sıralamaları belirlenen projelerin ödüllendirildiği METU Ceng Demo Day bu yıl 2 Haziran 2018’de ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Proje dersinin danışmanı Dr. Emre Akbaş ve Dr. Ebru Aydın Göl koordinatörlüğünde düzenlenen METU Ceng Demo Day’de gün boyu projelerini sergileyen öğrenciler konuklara ve jüri üyelerine çalışmaları hakkında bilgi vererek soruları yanıtladılar. Toplam 30 projenin akademisyenler, sektör çalışanları ve yöneticileri tarafından değerlendirildiği etkinlikte, projeleriyle en yüksek puanı alan ekiplere ödülleri verildi.

Ödül töreni, bölüm öğretim elemanlarından oluşan orkestranın kısa dinletisiyle başladı; ev sahibi, konuk ve sponsor konuşmalarının ardından ödüllerin sunulmasına geçildi. Bilgisayar Mühendisleri Odası adına Oda üyesi ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1983 yılı mezunu Gönül Değirmendereli’nin de yer aldığı jürinin değerlendirmesi sonucu CCW projesiyle BMO Özel Ödülü alan Batuhan Mert Varilci, Cantürk Şen, Necip Fazıl Yıldıran, Ülkü Meteriz’e ödüllerini Oda adına BMO Yönetim Kurulu Üyesi Gülin Onat Bayır ile üyemiz Gönül Değirmendereli verdiler.

Diğer ödüllerde sıralama ise şöyle gerçekleşti:
1. Agro Intelligence (Fatih Acun, Onur Yiğit Arpalı, Ismail Balaban, Furkan Murat)
2. Collaborator (Tahsincan Köse, Mustafa Raşit Özdemir, Cansın Canberi, Burak Hocaoğlu)
3. Algo Trading (Ünal Akünal, Enes Aldemir, Bahar Aydemir, Doruk Çetin)
4. Autonomous Greenhouse (Münteha Nur Bedir, Ayşenur Özmen, Büşra Sultan İçli, Büşra Nur Sütbaş)
5. 3D Model (Göksel Şimşek, Egemen Sarıkaya, Canberk Morelli, Selçuk Karakaş)
6. CCW (Batuhan Mert Varilci, Cantürk Şen, Necip Fazıl Yıldıran, Ülkü Meteriz)

Projelere ilişkin ayrıntılara METU CENG Demo Day’18 web sitesinden ulaşılabilir.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası