Yaz Eğitim Kampı Başlıyor

13-20 Ağustos 2017 tarihleri arasında birincisi Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Öğrenci Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde düzenlenecek olan BMO-Genç Yaz Eğitim Kampı‘na başvurular geçtiğimiz haftalarda tamamlanmıştı. Türkiye’nin dört bir yanından 84 öğrencinin başvurduğu kampa Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan 44 kız, 40 erkek öğrenci başvuru yaptı. Birinci sınıf öğrencisi 7, ikinci sınıf 27, üçüncü sınıf 27 ve dördüncü sınıf 23 öğrencinin başvuru yaptığı kampa birinci sınıftan 4, ikinci sınıftan 13, üçüncü sınıftan 11 ve dördüncü sınıftan 7 öğrenci kabul edildi. Başvuru yapan öğrencilerin okudukları 33 farklı üniversite: Adnan Menderes, Ankara, Atılım, Beykent, Celal Bayar, Çankaya, Çukurova, Dokuz Eylül, Dumlupınar, Düzce, Ege, Eskişehir Osmangazi, Fırat, Hasan Kalyoncu, İhsan Doğramacı Bilkent, İzmir Ekonomi, İzmir Yüksek Teknoloji, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırıkkale, Kocaeli, Mersin, Muğla Sıtkı Koçman, Namık Kemal, Okan, Orta Doğu Teknik, Sivas Cumhuriyet, Süleyman Demirel, TED, Tunceli, Türk Hava Kurumu, Yaşar ve Yıldırım Beyazıt Üniversiteleri oldu. Yapılan 84 başvuru Kamp Düzenleme Kurulu tarafından değerlendirildi ve sınırlı kontenjan nedeniyle yapılan başvurulardan 35 öğrencinin başvurusu kabul edildi.

Bir hafta boyunca farklı teknik konularda, özel sektörde çalışıp konusunda uzman kişilerden ve akademide çalışan öğretim elemanlarından oluşan bir eğitmen kadrosundan eğitim alacak kamp katılımcıları; her gün gerçekleştirilecek olan tecrübe paylaşımı ve kamp sohbeti oturumları ile mesleklerini, çalışma koşullarını ve iş hayatını yine sektörden temsilcilerle konuşup tartışacaklar. Kamp programındaki serbest zamanlarda ise yaz tatillerini yapmış olacaklar.

7 gece 8 gün olarak gerçekleştirilecek Yaz Eğitim Kampı’nda 6 farklı teknik konuda 36 saat eğitim verilecek. Verilecek eğitimlerin ana başlıkları şunlar: Software Design Pattern; Web&Mobil&WebService Development; Cloud&BigData; Database Management; Game Development; Free Software. Ayrıca ayrı günlerde düzenlenecek 6 farklı oturumda ise meslek odalarının önemi, tecrübe paylaşımı, BMO-Genç çalışmaları, hazırlanan cv’ler ile kendilerini nasıl mülakatlar bekliyor, mühendislik ve bilgisayar mühendisliği mesleği konularında kamp sohbeti oturumları ile farklı konuları konuşup tartışıyor olacaklar.

 

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası