Ankara’da Blockchain Semineri

Bilgisayar Mühendisleri Odası ve EMO Ankara Şubesi işbirliğinde “21. İnternet Haftası” etkinlikleri kapsamında, son zamanların gündemde olan konusu “Blockchain Teknolojisi” başlıklı seminer düzenleniyor.
Chris Stephenson’ın konuşmacı olacağı etkinlik 14 Nisan 2018 Cumartesi ODTÜ MD Vişnelik Tesisleri’nde iki oturum olarak düzenlenecek. Etkinlik kapsamında Bitcoin ve altındaki blokzincir teknolojisi hakkında bilgi verilecek, yeni uygulama örnekleri paylaşılacak.

Dijital para Bitcoin’in altyapısında kullanılan blokzincir teknolojisinin dağıtık kayıt yapısıyla başta finans olmak üzere pek çok farklı uygulama alanında önemli değişikliklere yol açacağı öngörülüyor.

Blockchain Teknolojisi

Tarih – Saat: 14 Nisan 2018 Cumartesi 13.00 – 17.00

Yer: ODTÜ Mezunları Derneği

Konuşmacı:

Chris Stephenson

25 yıldır Türkiye’de yaşayan akademisyen Chris Stephenson, Cambridge Üniversitesinde Matematik alanında eğitimini tamamladıktan sonra IBM ve Reuters’ta çalışmış, 1991 yılında ise Türkiye’ye yerleşmiştir. 1999 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde çalışmaya başladıktan sonra, Türkiye’nin ilk Bilgisayar Bilimleri bölümünü kurmuştur. Özgür yazılım başta olmak üzere pek çok konuda ücretsiz eğitim ve seminerler vermeye devam eden Chris Stephenson, eğitim içeriklerini https://chrisstephenson.org/moodle/ adresinden paylaşmaktadır.

İçerik:
Oturum 1: “Bitcoin, Blockchain, ve Dağıtık Veri Tabanları

• Bitcoin ve Blockchain‘in başarıları ve başarısızlıkları.
• Bitcoin nereden nereye.
• Blockchain için yeni uygulamalar.

Oturum 2: “Akıllı sözleşmeler ve fonksiyonel programlama”
• Yeni bir programlama turu – fonksiyonel.
• Kritik finansal değerler için nasıl bir programlama lazım?

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası