Güzel Günler İçin 1 Mayıs’ta Alanlardayız

Bilişim sektöründe çalışma koşulları her geçen gün kötüleşirken, sektörün asıl unsurları olan bilişim emekçisi meslektaşlarımız bu olumsuzluklardan büyük pay almaya devam ediyorlar.

Bilişim emekçilerinin maaşları düşerken mesai saatleri uzuyor. Neredeyse mesleğin “normali” haline getirilmiş olan fazla mesailer meslektaşlarımızı yaşamdan bezdiriyor. Aileleriyle, arkadaşlarıyla, sevdikleriyle geçirecekleri zamandan sürekli çalınan meslektaşlarımız, günümüzden 130 yıl öncesinde 1 Mayıs’ı doğuran “8 saat çalışma, 8 saat uyku, 8 saat ne istersem onu yaparım” talebini hayal bile edemez duruma geliyorlar.

Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik koşullar ve özgürlüklerin askıya alındığı OHAL rejimi yaşam koşullarını daha da zorlaştırırken demokrasiye, laikliğe ve hukukun üstünlüğüne dönük saldırılar devam ediyor. 23 Nisan’da kız çocuklarının gösteri kıyafetinden rahatsız olan gerici zihniyet, 23 Nisan günü bir çocuğun iş cinayetine kurban gitmesini görmezden geliyor. Ülkeyi 15 yıldan uzun süredir yöneten iktidar, olumsuz gidişatta hiçbir payı yokmuşçasına erken seçim kararıyla bir kez daha demokrasiyi sandığa indirgemeye çalışırken; gerçek bir demokrasi, laiklik, adalet, özgürlük taleplerini sürdüren meslek odalarına, sendikalara ve demokratik kitle örgütlerine yönelik baskıları sürdürüyor.

Toplumun diğer tüm kesimleriyle birlikte meslektaşlarımızın şikayetleri de artıyor. 2017 yılında Odamız tarafından yapılan ve 1000’den fazla meslektaşımızın yanıtladığı Bilgisayar Mühendisleri Profil Araştırması’nın ilk sonuçları bize gösteriyor ki meslektaşlarımızın büyük bir kısmı yaşam koşullarından, çalışma koşullarından, ülkenin politik ve ekonomik koşullarından memnun değil; ne yazık ki büyük çoğunluğu da eğer fırsatını bulursa başka bir ülkeye göç etmek istediğini belirtiyorlar. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde onlarca üyemiz ve meslektaşımızın başka ülkelere göç etmiş olduğu ise tüm bunları doğrulayan acı bir gerçek olarak görünüyor.

Meslek alanımızda, işyerlerimizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara karşın bizler asla umutsuzluğa kapılmayarak mesleğimiz, meslektaşlarımız ve toplumumuz için mücadeleye devam etmeyi kendimize görev belliyoruz. Üyelerimiz ve meslektaşlarımızla bir araya gelmeye, dayanışmaya, birlikte üretmeye devam edeceğiz. Nerede yalnızlaştırılmış bir meslektaşımız varsa onun yanında, nerede haksızlığa uğrayan bir meslektaşımız varsa onunla dayanışmada olacağız. Güzel günler için hep birlikte mücadele edecek; mesleğimize, meslektaşımıza ve toplumumuza sahip çıkmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu kararlılığımızı ve umudumuzu tüm meslektaşlarımızla birlikte seslendirmek için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız.

Emeğimiz, mesleğimiz ve haklarımız için,
Özgür bir İnternet, özgür bir ülke için,
Çevremiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için,
Eşitlik, özgürlük, kardeşlik, barış, laiklik ve demokrasi için,
Güzel günler için,

Tüm üyelerimizi ve meslektaşlarımızı 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde bu ülkenin üreten, mücadele eden, umut dolu aydınlık emekçileriyle bir arada olmaya alanlara çağırıyoruz.

Bilgisayar Mühendisleri Odası 4. Dönem Yönetim Kurulu

1 MAYIS MİTİNG PROGRAMI

Ankara

Kortej Toplanma Saati ve Yeri: 12.00 – AKM Yanı

Miting Saati ve Yeri: 13.00 – Tandoğan Meydanı

İstanbul

Kortej Toplanma Saati ve Yeri: 11.00 – İdealtepe Sahil

Miting Saati ve Yeri: 12.00 – Maltepe Meydanı

İzmir

Kortej Toplanma Saati ve Yeri: 12.00 – Birinci Kordon‘un Cumhuriyet Meydanı Tarafı (Kordon Deniz Restaurant’ın önü çimleri)

Miting Saati ve Yeri: 13.00 – Gündoğdu Meydanı

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası