“En İyi Bilişimci Unutulandır” – BMO-GENÇ Çevrimiçi Söyleşiler

Odamızın Öğrenci Komisyonunun (BMO-Genç), meslektaşlarımız ve meslektaş adayımız olan öğrenci üyelerimiz arasında bilgi ve deneyim paylaşımını artırmak üzere düzenlediği çevrimiçi söyleşiler devam ediyor. 21 Nisan 2021 Çarşamba akşamı, 4. Dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Hülya KÜÇÜKARAS, “En İyi Bilişimci Unutulandır” başlığıyla BMO-Genç çevrimiçi söyleşilerinin konuğu olacak.

Hülya KÜÇÜKARAS kimdir?
1961’de doğdu. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliğini bitirdi (1982). Çeşitli kamu kurumları ve özel kesim kuruluşlarında dizge çözümleyici, dizge tasarımcısı ve proje yöneticisi olarak görev yaptı. Otomatik Tanıma ve Veri Toplama Sistemleri konusunda uzmanlaştı. Fabrikalarda üretim planlama ve izleme, depo yönetimi, satış ve dağıtım, mağazacılık, enerji (elektrik, su, gaz) dağıtımı ve satışı, taşımacılık, ücret toplama, kriminal laboratuvar yönetimi gibi alanlarda bilişim dizgelerinin geliştirilmesinde çalıştı. 1996’dan bu yana bilişim dizgesi tasarlama, geliştirme ve işletmeye alma projelerinde bağımsız danışman olarak çalışmaktadır.

Bilişim dergilerinde çeviriler ve köşeyazarlığı yaptı (1982-1998); bilişim terimlerinin Türkçeleştirilmesi çalışmalarında yer aldı (1982’den günümüze). BMO’nun yanı sıra ADD Çankaya Şubesi, ÇYDD Ankara Şubesi, Dil Derneği, Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği, Tüketici Hakları Derneği, Ulusal Eğitim Derneği üyesidir. Şu anda ADD Çankaya Şubesinin yönetim kurulu üyesidir.

Çevrimiçi Söyleşi
En İyi Bilişimci Unutulandır
Konuşmacı: Hülya KÜÇÜKARAS
Tarih: 21 Nisan 2021 Çarşamba
Saat: 21:00
Yer: https://www.youtube.com/BilgisayarMuhendisleriOdasi

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası