TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisleri Bağış Kampanyası

Yapımı halen devam etmekte olan TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisleri için başlatılan Bağış Kampanyası hakkında, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı bir açıklama yayınlayarak, tüm TMMOB üyelerini desteğe davet etti. Mehmet Soğancı’nın açıklamasının tam metni aşağıda yer almaktadır.

tmmob_ogrenci_evi

Sevgili Arkadaşlar,

TMMOB‘nin 41. ve 42. Genel Kurullarında kararı alınan ve son yıllardaki en önemli projelerimizden biri olan Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisleri‘nin inşaatı hızla ilerliyor. Binamızın açılışını Sevgili Başkanımız Teoman Öztürk‘ün ölüm yıldönümü olan 11 Temmuz 2013 tarihinde hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Öğrenci Evi ve Sosyal Tesislerimizin inşaatı bugüne kadar odalarımızın katkıları ve arkadaşlarımızın yoğun çabaları ile yürüdü.

Sevgili Arkadaşlar,

Şimdi gelinen bu günde öğrenci evimizin hepimizin, hepinizin maddi desteğine ihtiyacı var.

TMMOB Yönetim Kurulumuz 30 Mart 2013 tarihli toplantısında; “TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesislerinin yapım işlerinde kullanılmak üzere bütün Odalarımızın üyelerini ve Oda dostlarını kapsayacak şekilde bir bağış kampanyası başlatılması, kampanyanın 31 Ağustos 2013 tarihine kadar sürdürülmesi” kararı aldı.

TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi yapımına kullanılacak olan bağışlarımız TMMOB tarafından açılan hesaba yatırılacak. Bağış kampanyamız için gerekli duyurular ve girişimler Odalarımız tarafından yürütülecek, bağış yapan kişilerin ve kurumların isimleri TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesislerine konulacak.

Sevgili Arkadaşlar,

Bu çerçevede, başlatılan bağış kampanyamıza hepimizin, TMMOB, oda ve şube yönetim kurulu üyelerinin, TMMOB ve odaların onur ve denetleme kurulu üyelerinin, oda ve TMMOB Genel Kurul delegelerinin, örgütlü üyelerimizin coşkuyla katılacağına, çevrelerine bu kampanyayı anlatacağına ve katılım yönünde çağrıda bulunacağına çok inanıyorum.

Çünkü “Gençlik geleceğimizdir” sözünden hareketle, aydınlık yürekli aydınlık beyinli mühendis, mimar, şehir plancısı adayı arkadaşlarımızın en iyi şekilde yetişebilmesi için, aydınlık yarınlarımız için Öğrenci Evimizin önemini hepimiz çok iyi biliyoruz.

Büyük Usta Nazım‘ın da söylediği gibi;

Türkü söyler gibi yapılmıyor yapı
bu iş biraz zor.
Zor ama yapı yükseliyor, yükseliyor.

Birlikte hayalini kurduğumuz Öğrenci Evimiz için birer tuğlayı da hepimiz ayrı ayrı koyarak, bu yapıyı hep birlikte yükselteceğiz, bitireceğiz.

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı

Bağışların yatırılacağı TMMOB Hesabı:
Türkiye İş Bankası Yenişehir Şubesi 5914161
IBAN NO: TR110006400000142185914161

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası