Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!

Geçmişte saltanat ve hilafetle yönetilen bu topraklarda; demokrasinin, barışın, adaletin, bilimin ve aklın rehberliğinde bir ülkenin sembolü olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’i ilk günkü heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.

Yaklaşık bir asırlık zaman içerisinde dünyada ve ülkemizde elbette pek çok şey değişti. Bu değişimlerden biri de bilişim teknolojilerinin ortaya çıkışı ve hayatın her alanında aldığı rol oldu. Doğru kullanıldığında halkın demokrasiye katılımını da artırabilecek olan bu teknolojik gelişmeleri tartışarak geliştirici yolları bulmamız gerekirken; neredeyse her gün Cumhuriyet’in başka bir kazanımına dönük tehditlere, meslek odalarımız dahil olmak üzere demokratik kurumlarımıza yapılan saldırılara tanık oluyoruz. Yine de yılmıyoruz; akıl ve bilimin ürünü olan mesleğimizi, meslektaşlarımızın ve toplumun çıkarlarını korumak için çalışmaya devam ediyoruz.

Cumhuriyetimiz 97 yaşında. Bu ülkenin bilgisayar mühendisleri olarak demokrasinin, laikliğin, adaletin, eşitliğin ve barışın egemen olduğu özgür ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti için daha kararlı olduğumuzu vurgulamak istiyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet!

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası