TMMOB Eğitim Sempozyumu

 

TMMOB Eğitim Sempozyumu, 22-23 Aralık 2017 tarihlerinde Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. TMMOB; Mühendislik, Mimarlık, Şehir Plancılığı Eğitimi Sempozyumu`nda buluşmak üzere mühendisler, mimarlar, şehir plancıları, akademisyenler, bilim insanları, araştırmacılar, öğrenciler ve tüm ilgililerine dönük bir çağrı yayınladı.
 

TMMOB‘nin Eğitim Sempozyumu ile ilgili yaptığı çağrı şöyle;

“Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mühendislik, Mimarlık ve Şehir Plancılığı Eğitimi Sempozyumu, 22-23 Aralık 2017 tarihinde Ankara‘da gerçekleştirilecektir. Bu sempozyumda deneyimlerimiz ve birikimlerimiz ışığında; mesleki eğitimin formasyonu, yeniden yapılanma, yetki ve sorumluluk, çeşitlenme alanları, süreçler ile bunların uygulama alanlarına yansımalarını; meslek örgütlerimiz, meslektaşlarımız ve bu süreçlerde etkin olan tüm kişilerin katılımı ve işbirliği ile ele alarak değerlendirmeyi hedefliyoruz.

Bu sempozyumda; üniversitelerimizde verilen mevcut mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı eğitiminin niteliğinin genel değerlendirilmesi kapsamında; akademik personel, fiziksel altyapı, akreditasyon, öğrenci kontenjanı, ikinci öğretimler, Ar-Ge faaliyetleri için ayrılan kaynaklar, özerklik, öğretim elemanlarının ifade özgürlüğü ile karar süreçlerine katılımları ve akademik yönetici atamaları gibi konular ele alınacaktır. Ayrıca mesleki yeterliliklerin belirlenmesi, karşılıklı tanınırlık, mezunların iş bulması, yeni üniversite açılması için gerekli asgari koşullar, mesleki eğitimde çeşitlenme, yaşam boyu mesleki eğitim, kriz ve belirsizliklerin meslek ortamı ve eğitim alanındaki dönüşüme yansımaları gibi konuların tartışılması da bu sempozyumun amaçları arasındadır.

Sempozyum; mühendisler, mimarlar, şehir plancıları, akademisyenler, bilim insanları, araştırmacılar, öğrenciler ve tüm ilgililerin katılımıyla, kamuoyuna açık olarak gerçekleştirilecektir.

Sizleri, ülkemizin geleceğinde önemli işlevlere haiz bu alanda, sorunların çözümüne yönelik önerilerinizi bildirilerinizle paylaşmaya ve bu platformda yapılacak tartışmalarla çözümün bir parçası olmaya davet ediyoruz.

TMMOB Mühendislik Mimarlık Şehir Plancılığı Eğitimi Sempozyumu

Düzenleme Kurulu”

İLETİŞİM:

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği
Selanik Caddesi 19/1 06650 Yenişehir / ANKARA

Sempozyum Sekreteri: Eren Şahiner
Telefon: 0312 418 12 75 Faks: 0312 417 48 24
Web: egitimsempozyumu.tmmob.org.tr
E-posta: egitimsempozyumu@tmmob.org.tr

ADRES:
İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi
Teoman Öztürk Salonu
Necatibey Cad. No:57 Kızılay/ANKARA

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası