30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

Bugün 30 Ağustos 2020. Nefes aldığımız topraklardan, özgür yaşam ve bağımsızlık hakkımıza göz koyan işgalci ve sömürgeci güçleri kovduğumuz tarihin 98. yıldönümü. Halkımızın hep birlikte savaşarak bu topraklar üzerinde söz söyleme iradesini ortaya koyduğu, bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği tarih. Cumhuriyet’in; sosyal, demokratik, laik ve çağdaş sıfatlarını tam anlamı ile hak ederek ilan edilebilmesine olanak sağlayan en önemli mücadelenin taçlandığı tarih. Ve aslında daha büyük ve uzun soluklu bir mücadeleyi, Cumhuriyet’i bu sıfatlar ile yaşatmaya ve ilerlemeye devam etme mücadelesini de olanaklı kılan bir tarih.

98 yıl sonra bugün, 30 Ağustos zaferinin getirdiği bu uzun soluklu mücadelenin bize verdiği ödevleri yerine getirmekle yükümlüyüz.  Bu ödevleri yerine getirirken, halkın kazandığı zaferi onurlandırmanın en anlamlı yolunun, bu zafer neticesinde gelen Cumhuriyetle kazanılan haklarımıza ve kamusal varlıklarımıza sahip çıkmak olduğunu biliyoruz. 30 Ağustos’ta kazanılan büyük zaferin ne demek olduğunu anlıyor ve bu zaferin anlamsızlaştırılması çabalarına karşı duruyoruz. 

Bugün 30 Ağustos 2020. Tüm dünyada ve ülkemizde etkili olup insanlık için bir yaşam-kalım mücadelesine dönüşen Kovid-19 salgını nedeniyle caddeleri ve sokakları dolduran coşkulu kutlamalar yapılamayacak olsa da, 98 yıl önce 1922’de kazanılan büyük zaferin coşkusu ve ardından gelen tarihi kazanımların bilinci bu topraklarda her hanede duyumsanacak. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor ve zaferin başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.

Bilgisayar Mühendisleri Odası 5. Dönem Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası