Ankara Üniversitesi’ndeydik!

Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik olarak EMO Ankara Şubesi Örgütlenme Sekreteri Oktay Dursun ve EMO Ankara Şubesi Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Komisyonu Üyesi Gölay Şakiroğulları tarafından 19 Aralık 2011 Pazartesi günü “Bilgisayar Mühendisleri Odası” konulu sunum gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü “Bilgisayar Kulübü” ve EMO-Genç üyeler tarafından düzenlenen etkinlikte ilk olarak söz alan EMO Ankara Şubesi Örgütlenme Sekreteri Oktay Dursun, “Mühendis kimdir? Mühendisliğin kökeni, bilgisayarın kökeni-ortaya çıkışı, dünyayı değiştiren bilişim, internetin kökeni, 20. Yüzyılın mühendislik başarıları, meslek alanı, çalışma koşulları, Meslek Odası nedir? TMMOB`nin tarihçesi, EMO`nun tarihçesi ve yürüttüğü çalışmalar, neler yaptık,  Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu (MEDAK), örgütlenme, çalışma alanları, bilgisayar mühendisliği eğitimi, Bilgisayar Mühendisleri Odası kurumlaş çalışmaları” konularına değinirken, EMO Ankara Şubesi Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Komisyonu Üyesi Gölay Şakiroğulları da Türkiye`de bilgisayar mühendisliğinin tarihsel gelişimi,  iş ve yaşam deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı.

Bilgisayar Mühendisleri Odası sunumu, öğrencilerin sorularının Oktay Dursun ve Gölay Şakiroğulları tarafından yanıtlanması ile sona erdi.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası